Τρίτη, 14 Δεκεμβρίου 2010

ΠΡΑΣΟΤΥΡΟΠΙΤΑ

Έφτιαξα πρασοτυρόπιτα.
Είναι μια συνταγή δικής μου προέλευσης.
Δοκιμάστε τη θα σας αρέσει.
Είναι ένα ωραίο συνοδευτικό για το γιορτινό μας τραπέζι.
Ακόμη και για τις νύχτες δίπλα στο τζάκι μαζί με ένα καλό κρασί, και φυσικά..... καλή παρέα!!!!!

Υλικά:
1 1/2  φλιτζάνι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 1/2 κούπα τυρί ρεγγάτο (τριμμένο)
150 γρ. τυρί φέτα (τριμμένη)
150 γρ. ανθότυρο (τριμμένο)
2 κούπες γάλα
1 κούπα βούτυρο
400 γρ. ψιλοκομμένα πράσα
200 γρ ψιλοκομμένο μπέικον
4 αυγά 
πιπέρι
ρίγανη

Βάζουμε τα πράσα και το μπέικον να σωταριστούν.
με λίγο λάδι.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γάλα με τα αυγά και το βούτυρο.
Προσθέτουμε το αλεύρι τα σωταρισμένα πράσα και μπέικον στο μείγμα.
Γίνεται ένας πηχτός χυλός.
Αδειάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί.
Πάνω από το χυλό ρίχνουμε τα τριμμένα τυριά, λίγο βούτυρο,
πιπέρι και ρίγανη.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 0C
μέχρι να πάρει χρώμα στην επιφάνεια.
Και καλή σας όρεξη, που φαντάζομαι πως πάντα υπάρχει!!!!!!!






5 σχόλια:

Γιαγιά Αντιγόνη είπε...

Εύκολο μου φαίνεται!
Θα το δοκιμάσω χωρίς μπέικον.
Τα πράσα αγαπημένο μου φαγητό.
Να είσαι καλά!!

Αγγελικη Ν είπε...

Ωραία πίτα, με ωραία υλικά και εύκολη! Μπράβο Μαρία!

Ελπινίκη είπε...

Κι εγω παντως χωρις το μπεικον θα την κανω.. δεν το πολυσυμπαθω!
Τελεια φαινεται παντως!
Φιλια

nadia είπε...

Καταπληκτική μπράβο

Nemecis είπε...

Θα τη δοκιμάσω άμεσα σε πιο light μορφή!Πολυ καλή ιδέα!!!

Δημοσίευση σχολίου

Αν θέλετε να με ρωτήσετε ή να σχολιάσετε οτιδήποτε πάνω σε αυτά που παρουσιάζω ή γράφω περιμένω σχόλιά σας